Eerste archiefbezoek

Inschrijving

Enkel ingeschreven bezoekers kunnen raadplegingen doen in het archief. Inschrijven is mogelijk met de elektronische identiteitskaart. Het lidgeld bedraagt 5,00 € en omvat ook de inschrijving in de openbare bibliotheek. Het lidmaatschap van het archief en de bibliotheek is 1 jaar geldig.

Bij elk bezoek dien je het leeszaalregister te tekenen.

Opzoeken in het stadsarchief

Probeer thuis zoveel mogelijk informatie op te zoeken. Heel wat informatie is tegenwoordig digitaal beschikbaar of vind je in boeken uit de bibliotheek.

Op de website kan je via collectie en onderzoek al heel wat materiaal vinden. 

In de leeszaal kan je de archiefinventarissen vrij raadplegen in de handbibliotheek. Er staan ook computers om digitale opzoekingen te doen.

Opvragen van archiefstukken

Archiefstukken zijn opvraagbaar door middel van de aanvraagformulieren die je aan de balie van de leeszaal vindt. De ingevulde aanvraagformulieren worden afgegeven aan de leeszaalmedewerker. De aangevraagde stukken worden door een medewerker bij u aan tafel gebracht. Voor specifieke vragen kan je op voorhand contact opnemen met een archiefmedewerker via modern.archief@ieper.be, bel 057 239 440 of vul hier het online aanvraagformulier in

Reproducties

Bezoekers mogen zelf foto’s (zonder flits) nemen voor eigen gebruik. 
Het nemen van een scan of fotokopie kost 0,40 €. Fotokopiëren kan schade aan een stuk toebrengen, daarom worden stukken uit het ancien régime, registers, charters, zegels en stukken in slechte materiële staat enkel gescand.