In de wieg gelegd

De omstan­dig­heden om te bevallen zijn de voorbije eeuw in sneltempo veranderd. Het Stadsar­chief blikt terug op de evolutie van zwanger­schappen, geboortes en de kraamtijd doorheen de tijd. De tentoon­stel­ling neemt je mee naar het moederhuis in de Recollettenpoort waar duizenden baby’s uit Ieper en omstreken werden geboren.

Aan de hand van foto’s, voorwerpen en archief­do­cu­menten uit de eigen archief­col­lectie en privécol­lec­ties waan je je even terug in afdeling Bieke, Bartje of Roosje. Verhalen van vroedvrouwen, artsen en moeders en een unieke verzame­ling aan medische instru­menten brengen de geschie­denis helemaal tot leven. 

Praktische informatie

  • Wanneer? 15 november tot en met 23 december 2021. Elke werkdag gratis te bezoeken van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 13.30 tot 18.00.

  • Waar? De exporuimte van Cultuurcentrum Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper.

  • Meer lezen? Bij de expo hoort een catalogus met daarin een schat aan historische informatie, archiefmateriaal, foto's en getuigenissen. De catalogus is voor slechts 2 euro te koop in Het Perron bij een bezoek aan de tentoonstelling of in het Ieperse Stadsarchief.