Tentoonstellingen

Het archief organiseert jaarlijks een tentoonstelling rond een bepaald thema.
Bij elke tentoonstelling wordt er een catalogus uitgegeven.  

Wil je op de hoogte blijven van al onze tentoonstellingen en lezingen? Vul hier je e-mailadres in.

Het Verenigd Koningkrijk der Nederlanden in West-Vlaamse Archiefdocumenten Tentoonstellingskubussen Allez André op de Grote Markt in IeperTentoonstellingskubussen Allez André op de Grote Markt in Ieper

 

Afgelopen tentoonstellingen

We hebben nog enkele panelen van de tentoonstellingen 'Held op het veld', 'Ieper van 't vat' en 'Eetbaar Landschap' over. Wil je een stukje erfgoed in huis voor slechts 5 euro (Eetbaar Landschap voor 2,5 euro)? Kom langs tijdens de openingsuren of stuur een mailtje naar modern.archief@ieper.be.

Volgende tentoonstelling

In het najaar van 2020 plant het Stadsarchief een tentoonstelling over het oude ‘moederhuis’ van Ieper en bevallen door de jaren heen. Heb jij nog oude foto’s van de materniteit in de Lange Torhoutstraat of van de kraamtijd na een thuisbevalling? Of kan je hierover een bijzonder verhaal vertellen? Ook geboortekaartjes, kindboekjes van Kind & Gezin, doopsuiker en andere mooie stukken zijn welkom.
Kan jij ons helpen? Stuur een mailtje naar goedele.wittouck@ieper.be of kom eens langs in het archief. Het materiaal wordt gedigitaliseerd en terugbezorgd.