Vrijwilligers

Archief

Het stadsarchief heeft een uitgebreide vrijwilligerswerking. Onze vrijwilligers staan onder andere in voor het verpakken, digitaliseren en inventariseren van archiefstukken.

Het takenpakket van de archiefvrijwilligers bestaat voornamelijk uit:

  • Inventariseren van fotomateriaal
  • Klasseren
  • Digitaliseren van archiefdocumenten
  • Zuurvrij verpakken van archief
  • Technische ondersteuning

Heb je interesse in de vrijwilligerswerking van het stadsarchief? Neem dan contact op via archief@ieper.be.

Ieper verbeeldt

Ook de vrijwilligers van ‘Ieper verbeeldt’ hebben een vaste stek in het stadsarchief. Ze beschrijven en digitaliseren beeldmateriaal voor de digitale beeldbank 'Westhoek verbeeldt'. Met dit project willen we foto's, affiches en postkaarten bewaren voor de toekomst. De vrijwilligers gaan in hun eigen dorp of stad op zoek naar unieke beelden om ze daarna in te scannen en samen met de eigenaar te beschrijven. De foto's worden geen eigendom van het archief, maar blijven altijd in het bezit van de eigenaar. Alle beelden zijn te zien op www.westhoekverbeeldt.be

Ben jij geboeid door het Ieperse verleden? Krijg je het warm bij het zien van oud beeldmateriaal? En heb je een vlotte pen en kan je goed overweg met de computer? Dan is vrijwilligerswerk bij ‘Ieper verbeeldt’ misschien iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op via goedele.wittouck@ieper.be.