Bereikbaarheid

Het stadsarchief bevindt zich in de Weverijstraat 7, 8900 Ieper.

De openbare bibliotheek en het stadsarchief hebben dezelfde ingang op het Beeldenplein. Voor het stadsarchief ga je in het sas aan de inkom naar links, voor de bibliotheek ga je rechtdoor. De openbare toiletten en de toegang tot de ondergrondse parking bevinden zich aan de rechterkant van het sas. 

Zaal Alfa en Omega kan je buiten de openingsuren bereiken via een aparte ingang.

Het archief is toegankelijk voor mensen met een handicap.

  • Met de auto

Gratis parkeren is mogelijk op de parking in de Nijverheidsstraat of in de omliggende straten (Stoffelstraat, Mascheleinlaan).

Onder het stadsarchief en de bibliotheek kan je betalend parkeren in de ondergrondse parking (ingang langs de Weverijstraat/ Polenlaan).

  •  Met de fiets/ te voet

Het stadsarchief is makkelijk te bereiken met de fiets of te voet. Op het Beeldenplein voor het archief is er een overdekte fietsenstalling aanwezig.

  • Met het openbaar vervoer

Het station van Ieper bevindt zich op 1,5 km van het stadsarchief, op zo’n 15 minuten wandelen. Voor de meest recente dienstregeling kan je terecht op de website van de NMBS.

De dichtstbijzijnde bushaltes zijn “Ieper bibliotheek”, “Ieper Kaai”, “Ieper hospitaal” en “Ieper Markt”. Plan je busrit naar het archief met de routeplanner van De Lijn.